PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Marco Borsato | Lokerse Feesten 2012

zondag 12 augustus 2012Grote Kaai, Lokeren

Marco

Naar eigen zeggen was het optreden van Marco Borsato in Lokeren één van zijn leukste ooit in België. We hadden nochtans even onze twijfels toen zijn naam verscheen in de line-up en keken het met een grijns aan, maar niets bleek minder waar. Borsato speelde klaar waar velen de afgelopen dagen in waren gefaald: een broeiierig sfeertje scheppen met de nodige meezingers en -springers en de Feesten in de festivalnaam opnieuw bovenhalen. De meeste dromen zijn bedrog, maar zondagavond was het toch vooral liefde tussen Marco Borsato en Lokeren. 

Borsato trapte af met het nieuwe ‘Branden Aan De Zon’, maar het publiek werd zoals verwacht pas echt wakker bij ‘Vrij Zijn’ en ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’. En hoe: lang had de man niet nodig om iedereen te overtuigen ondanks het feit dat hij stil verklapte al een tijdje geen festivals meer te hebben gedaan. De rasentertainer gebruikte het plein vlot als achtergrondkoor waardoor hij bij songs als ‘De Waarheid’ bijna volledig werd overstemd.

Ook de mannen, die vermoedelijk weer waren meegesleurd door vrouwlief naar de Nederlandse krullenbol, bleken stiekem fan en zongen zoals gevraagd luid mee met ‘Zij’. We zagen zelfs enkelen tot stilte aanmanen wanneer een toogganger plotsklaps teveel lawaai maakte tijdens emosongs ‘Dochters’ en een oprecht gezongen ‘Margherita’. Heren, er valt niets meer te ontkennen.

Ondertussen zorgde de Nederlandse zanger voor een ambianceset met zijn bekendste hits en nam het publiek mee van hoogtepunt naar hoogtepunt. De Lokerse Feesten mochten geheel ontploffen bij de violen in ‘Rood’, het refrein in ‘Dromen Zijn Bedrog’ en de climax in ‘De Bestemming’  waar Borsato het ganse plein aanzette tot springen en zwaaien in het refrein. Alsof dat nog niet genoeg was, vuurde de Nederlander hits af als ‘Wit Licht’, ‘Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht’ en klapper ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’ waarmee hij Lokeren volledig op stelten zette.

Het echte vuurwerk van de avond mag dan ook volledig worden toegeschreven aan Marco Borsato die uiteindelijk schitterend wist af te sluiten met ‘Binnen’. De conclusie is duidelijk: Borsato op een festival, wij zeggen er geen nee tegen!

< Catherine Gysels >

 

Setlist:

  1. Branden Aan De Zon 
  2. Vrij Zijn 
  3. Afscheid nemen bestaat niet 
  4. Waterkant 
  5. Dichtbij 
  6. De Waarheid
  7. Zij
  8. Wat zou je doen
  9. Rood
  10. Dochters
  11. Als de wereld van ons is
  12. Dromen zijn bedrog
  13. Kristl
  14. De Bestemming
  15. Wit Licht
  16. Margherita
  17. Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht
  18. Ik Leef Niet Meer Voor Jou
  19. Droom, Durf, Doe En Deel 
  20. Binnen 


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter